Монголын анагаах давсХХК нь Увс аймгийн Давст сумын чулуун жамц давсыг хүнсний давс болгон боловсруулах үйлдвэрлэлийг эрхэлж байна.

Түүхий эдийн чанарын үзүүлэлт

Давсны физик шинж чанар: 

Чулуун давс нь цагаан саарал, хар саарал, ягаавтар саарал, цагаан өнгийн хатуу талст хэлбэртэй, үнэргүй.

 Давсны хими шинж чанар:  

Сорилтын аргын тэмдэглэгээ

Сорилтын үзүүлэлтүүд    /хэмжих нэгж/

Шаардлага MNS5046:2001

Сорилтын дүн

 

   1             2

 

MNS 2220:1986

УҮУБ%

1,0 –с ихгүй

0,99

1,47

Чийг%

3,0 –с ихгүй

1,21

0,36

Натри хлорид %

96-с багагүй

95,85

97,24

Магнийн ион %

0,5-с ихгүй

0,012

0,012

Сульфат ион %

1,5-с ихгүй

0,0

0,0

Кальци %

0,7-с ихгүй

0,1

0,1

 

Дээрх үзүүлэлтийг Нийслэлийн мэргэжилийн хяналтын төв лабораторийн сорилтын тайлангаар баталгаажсан. Монгол улсын стандарт  (MNS 2220:1986) –ын үзүүлэлттэй харьцуулбал хүнсний зориулалтаар ашиглахад зохимжтой гэсэн дүгнэлт 2018 онд гарсан.

Мэдээлэл алга байна.